V meste finišuje prvá etapa rekonštrukcie námestia

22.12.2008 Sabinov

Sabinov 22. decembra (TASR) - Prvú etapu rekonštrukcie južnej časti Námestia slobody v Sabinove sa vďaka priaznivému počasiu podarí ukončiť v miernom predstihu.
Podľa hovorcu tamojšej mestskej samosprávy Juraja Navrátila sú ukončené hrubé stavebné úpravy budúcich chodníkov vrátane betónového podkladu. Do konca kalendárneho roka bude sfunkčnené aj verejné osvetlenie v tejto časti námestia, tak ako to predpokladal harmonogram rekonštrukčných prác.
Realizácia projektu, na ktorý získal mestský úrad (MsÚ) úverové zdroje vo výške viac ako 15 miliónov Sk (497.909 eur), sa začala v septembri tohto roka. Práce by mali pokračovať v marci 2009 ďalšími úpravami inžinierskych sietí a položením dlažby.
Úspešne pokračuje aj výstavba 16-bytovej jednotky na Ul. Pavla Gojdiča, ktorý majú odovzdať do užívania mladým rodinám v letných mesiacoch budúceho roka. \"Celkový náklad na stavbu bytového domu vrátane dobudovania infraštruktúry sa pohybuje vo výške 30,26 milióna Sk (1,004 milióna eur). Nenávratnú dotáciu 6,05 milióna Sk (200.823 eur) získalo mesto od ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja a pôžičku viac ako 18 miliónov Sk (597.491 eur) z úverových zdrojov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), uviedol dnes pre TASR vedúci odboru výstavby MsÚ Jozef Majtner. V súčasnosti pripravuje sabinovská samospráva projektovú dokumentáciu k žiadosti o príspevok zo ŠFRB na realizáciu ďalšieho domu s 19 bytmi v tej istej lokalite.
 

Vyberte región